Mini Pavlovky

Recept

Cesto

  • 4 bielky
  • 200 g práškový cukor
  • 2 kávové lyžičky vínneho octu
  • 2 kávové lyžičky škrobu

    Postup

    V mise vyšľaháme z bielkov tuhý sneh, do ktorého postupne pridáme preosiaty práškový cukor . Po vyšľahaní pridáme ocot a škrob. Ak chceme urobiť pavlovky farebné pridáme potravinárske farbivo. Cukrárske vrecko naplníme hmotou a striekame na plech vystlaný papierom na pečenie. Vložíme do rúry rozohriatej na teplotu 140°C a pečieme asi 20 minút. Potom znížime teplotu na 80°C a sušíme aspoň 60 minút. Po vybratí a vychladnutí môžeme zdobiť šľahačkou alebo krémom .

     

    Tip:

    S cestom je potrebné pracovať jemne, nakoľko je veľmi jemné a láme sa. V chlade nám vydrží asi 3 dni. Pred podávaním by sme ho mali nechať odpočívať aspoň niekoľko hodín, aby zvláčnelo.